2017

 

arrowGå bakåt ett steg



171202

Då var det dag för 3:e träffen för L kullen som är utställning. Denna gången mötte 2 hundar upp. Det var Arvika Brukshundsklubb som arrangerar Adventsutställningen. Det är alltid roligt att se duktiga hundar med sina förare! Cayenne blev Bäst I Ras och Bäst I Grupp 1:a och Meja fick Heders Pris!


171004
Andra träffen för L kullen var vi i skogen och hade apportering. Jan gick igenom och visade olika dummy mm. sen var det dags att prova på olika moment som om näsan är på, markering dvs om de hämtar och kommer tillbaka sen sist men inte minst viltintresse. 3 hundar kom som var väldigt duktiga! Sist men inte minst blev det fika och pratstund där hundarna fick sitta bundna och träna passivitet. Tack för en väldigt trevlig dag och ursäkta för den dåliga fotografen dvs mig (Christina)!


170909
Funktionsbeskrivning K kullen som vi var här på Sydängen. Vid samlingen gick vi genom hur dagen ser ut och delar ut en varsin dummy som följer hunden hela dagen. Sen gör vi land delen som består av 3 moment markering, sök och fågel. Efter det blir det lunch innan vi sätter oss i bilarna och åker till vattnet som består av 1 moment som man gör 2 gånger. Vi avslutade denna dagen vid vattnet. Jätte nöjda och glada efter att ha sett så duktiga hundar och skrattat mycket och gott! Ett stort tack till Thomas Hultgren som har tagit alla fina bilder!!!!!!



170926

Första valpträffen med L kullen spår var det idag och 3 valpar var här på Sydängen. Jan förklarade vid samlingen hur det går till och visade vad man behöver ha för utrustning. Sedan fikade vi och valparna fick leka. Jan visade grunden i apportering och sedan avslutade vi dagen med skott! Tyvärr har vi bara en bild sedan träffen för det hände något när jag skulle flytta dom till datorn.



170819

BPH (Beteende- och personlighets beskrivning Hund) igen för 1 hund ur J kullen och 3 hundar ur K kullen på Arvika Brukshundklubb. Ytterligare en dag med väldigt duktiga hundar och en jätte trevlig dag! Idag hade vi tur med vädret för det var uppehåll ända till vi satte oss i bilarna och skulle åka hem. Ett stor tack till Thomas Hultgren som har tagit alla bilder!



170723

BPH (Beteende- och personlighets beskrivning Hund) för 4 hundar ur J kullen och 4 hundar ur K kullen på Arvika Brukshundklubb. En hel dag med fint väder. Jan hade en jätte trevlig dag med väldigt duktiga hundar!



170520

Funktionsbeskrivning J kullen var det idag här på Sydängen 5 hundar kom. På samlingen gick vi igenom hur dagen kommer att se ut. Funktionsbeskrivningen består av en land del och en vatten del, land består av 3 moment markering x2, sök och fågel och vatten består av markering x2. Mellan land och vatten åt vi lunch, sedan packade vi in os i bilarna och for till vattnet. Där avslutade vi dagen! Som alltid en jätte rolig dag med många skratt!!!!



170408

Fjärde träffen med K kullen. Apportering gäller det denna gången, 3 hundar mötte upp. Jan började visa olika typer av dummy. Sen fick de kolla om näsan är på i ett sök, efter det var det markering. Nu var det dags för fika för oss tvåbenta och passivitetsträning för de fyrbenta. Efter det fick de testa på ett kort linjetag och sist men inte minst vilt test. Alla var nöjda efter en jätte trevlig dag i skogen. Vi avslutade med lite stå träning också!



170211

Träff 3 med K kullen! Det är ju vinter så vi får passa på att ta trimningen när man ska vara inne! visade olika saxar och redskap man behöver som inledning. Sedan trimmade jag (Christina) Goldie så de får chansen att se skillnaden på trimmat och otrimmat. Det kom 4 hundar idag varav 1 ur J kullen som inte kunde på deras träff. 1 hund var anmäld men var tvungen att stanna hemma pga hosta i den egna flocken. Medan 2 testade på att trimma var de andra 2 ute med Jan och blev introducerade i apportering. På slutet när vi fikade och informerade om kommande träffar så lekte hundarna i trädgården.
Som alltid blev det en riktigt trevlig dag!



170114

Träff 3 med J kullen! Idag var det trimning på agendan, 5 hundar kom. Först gick vi genom vad man behöver för saxar, kammar mm. Sen visade jag (Christina) Lia som otrimmad och gick igenom trimningen medan jag trimmade Lia och så att de fick se skillnaden när det var klart.
Sedan var det deras tur att testa på att trimma sina egna hundar. Medan de gjorde det fick de som väntade på sin tur träna lite apportering med Jan. Det har vi tyvärr inga kort på.
Vi avslutade dagen med fika och information om kommande träffar.