2012

arrowGå bakåt ett steg

2012 10 20/21
Mentalbeskrivning för E kullen på lördag och för D kullen på söndag. Vi var på Arvika Brukshundklubb 6 av 8 hundar ställde upp på lördagen i ett fruktansvärt väder, det fullkomligen vräkte ner hela dagen!. På söndagen var det 5 av 6 hundar som var på plats, denna dagen var det uppehåll men lite kallare. Dagarna började med samling 08.30 för 3 av hundarna, sedan kom dom 10.00 och 11.00. Efter 4 hundar var det lunch. På lördagen tog allt längre tid för allt regnande, men på söndagen flöt det på lite bättre. Våra funktionärer var Beskrivare: lördag Eva Odd, söndag Sven-Einar Holmsten, Testledare: båda dagarna Yvonne Olsson,
A-fig: lördag Anna-Karin Lindblom, söndag Susanne Varg, B-fig: lördag Susanne Varg & Inngun Solbakken, söndag Anna-Karin Lindblom & Therese Vennerström, Köksor var lördag Maria Wide Hultgren, söndag Monica Gustavsson. Ett stort tack till dom alla och till våra ”valp” köpare som ställer upp i ur och skur. Det blev en lång men trevlig helg!!!!!

 


 

2012 07 17
Valpträff för D och E kullarna. Denna gången var det ögonlysning på tapeten. Till slut blev vi 13 hundar som kollades av Jan Wissler som vi tackar för att han alltid ställer upp och kommer till oss på Sydängen. Vi började dagen med att ge hundarna ögondroppar som vidgar pupillen och skriver i protokollen med hundarnas uppgifter. Sedan är det bara att mingla och vänta på sin tur. Alla hundarna var utan anmärkning så alla var nöjda och glada. Nu var det vi tvåbentas tur att ha lite fika. Tack alla för ännu en trevlig dag!

Våran veterinär Jan Wissler som ögonlyste!
Våran veterinär Jan Wissler som ögonlyste!

 


 

2012 05 12/13
Funktionsbeskrivning i 2 dagar för Golies 8 valpar på lördag & Miras 6 valpar på söndag. Vädret var soligt men på lördagen blåste det kallt. Vi började kl 9.00 med landdelen sen åt vi lunch efter det åkte vi till sjön för vattendelen på lördagen var vi klara vid 13.30 och på söndagen ca 13.00. Så det flöt på ganska bra hela dagen. Beskrivare: var Magnus Jansson båda dagarna, Testledare: lördag Maria Lingman, söndag Jan, Kastare: lördag Maria Hultgren, söndag Monica Gustavsson. Tack alla för att ni ställer upp och gör att det blir en trevlig dag.

 


 

2012 03 31
Kennelträff här på Sydängen. Det kom 16 hundar + våra 7 hundar och de var fördelade på alla 5 kullarna vi har haft så de var allt ca 1 år till 8 år. Väldigt roligt tycker vi! Det var runt nollan i temperatur och blåste men solen sken från en nästan klar blå himmel så man får väl inte klaga.
Vi började dagen med att dela upp hundarna i 4 grupper där alla åldrar var representerade och hade stafett i 2 olika moment, i 1:a skulle de ta plocka föremål ur vattenbalja och i 2:a skulle de bära dummy mellan varandra.
Sen var det Femkamp och Tipspromenad som gällde uppdelat på två grupper. Fika fick man ta emellan varven när andan föll på. Till sist var det prisutdelning Kia & Anette vann Femkampen där Royal Canin sponsrade med priser! Tipspromenaden vann Isak & Ronnie där Folksam Djurförsäkringar sponsrade!
Jag vill också tacka mina funktionärer Monika, Anette, Anki & Martina som tog hand om Femkampen och Siv, Monika & Leif som fixade i köket med fikat en extra gång.  Vi hade jätte kul!

Vinnare F-kampen Kia (B. Cavitas) & Anette
Vinnare F-kampen Kia (B. Cavitas) & Anette

 


 

2012 02 11
Valpträff med E-kullen denna gången gäller det trimning. Det kom 3 valpar + Lia och Enzo. När de bara blev 5 denna gången så bjöd jag in Bella ur B-kullen och Kia ur C-kullen för deras mattar har ju inte haft chansen att vara med på så många träffar. Jag började med att visa lite olika saxar, borstar och kammar sen trimmade jag Goldie så valpköparna skulle få se skillnaden mellan en trimmad och otrimmad hund. Sen var det deras tur att få testa att klippa och känna på olika saxar. Valparna var ute i snön och lekte när de inte var inne och blev trimmade. Dagen avslutades med en trevlig fika stund.

 


 

2012 01 28
Valpträff med D-kullen där trimning var på tapeten. Det kom 5 valpar + Emmie ur E-kullen. Jag började med att visa lite olika saxar, borstar och kammar sen trimmade jag Axi så valpköparna skulle få se skillnaden mellan en trimmad och otrimmad hund. Sen var det deras tur att få testa att klippa och känna på olika saxar. Valparna var ute i snön och lekte när de inte var inne och blev trimmade. Dagen avslutades med en trevlig fika stund.