2011

arrow

Gå bakåt ett steg

2011-05-08
Mentalbeskrivning med C-kullen på Årjängs Brukshundklubb. Beskrivare var Mikael Pålblad, Testledare Mikael Johansson, A-figurant Tomas Olsson och B-figuranter Susan Varg/Anna-Karin Lindblom. Ett jätte stort tack till dom som ställde upp! Av de 7 valparna var det 5 som ställlde upp + Bella från B-kullen med sin nya familj. Vi började 08.00 på morgonen och var klara vid ca 14.00 med ett avbrott för lite mat och kaffe. Det var en intensiv men väldigt rolig dag. Jag hoppas och tror att de andra tycker likadant. Beskrivaren sammanfattade kullen med att gratulera till en bra kull.


2011-07-05
Valpträff med D-kullen den första med mangrann uppslutning. Som vi visade och de fick prova på viltspår. Efter vad Jan säger så gick det bra för alla!
I pausen blev det kaffe & smörgås med mycket prat naturligtvis. Det är alltid lika trevligt. Sen tog vi en liten promenad där det blev skottträning, ingen reagerade. Som avslutning på dagen gav vi lite koppelträningstips, Anki visade hur man börjar träna in stå och likadant gjorde Anna-Karin med kontakten. Jag hoppas alla hade lika trevligt som mig.


2011-07-08
Ögonlysning med C-kullen.
Veterinär Jan Wissler kom hit för att ögonlysa och valpbesiktiga E-kullen.
Vi tog oss allt en fika stund denna gången också.


2011-08-13
Valpträff med E-kullen den första alla kom utom en. Vi började dagen med lite tips om koppelträning, kontaktövningar och ståträning. Sedan visade Goldie & Jan viltspår och sedan fick de själva prova på. Efter vad Jan säger så gick det bra för alla! I pausen blev det kaffe & smörgås med mycket prat naturligtvis för oss tvåbenta och lek för de små fyrbenta. Sen tog vi en liten promenad där det blev skottträning, ingen reagerade. Jag hoppas alla hade lika trevlig dag som mig.


2011-08-27
Valpträff med D-kullen den 2:a. Vi träffades på Hundens Dag i Arvika som Brukshundklubben arrangerade. Denna gången var det utställning som gällde. Många var det som ställde upp och vi hade verkligen tur med vädret, för regnet hängde i luften och några stänk fick vi på oss men efter vi åkt häll regnade det. Det gick jätte bra för alla att ställa sina hundar. Framgångar blev det också. Mollie blev BIM & Bis 2, Isak blev BIM, Ebba blev 2:a, Leia blev 4:a och Ronja blev 5:a i Bästa Tik.


2011-09-17
Valpträff med E-kullen där vi provade på utställning. Vi var i Segmon och det var Grums BK som höll i utställningen. Alla utom en ställde upp. Vädret var bra ända fram till vi skulle åka hem så vi hade jätte tur. Alla gjorde ett jätte bra jobb och Lia tog sig till BIS finalen och Enzo blev BIM. De andra kom i Bästa Hane Leo 2:a, Solo 4:a och Ville 5:a. i Bästa Tik kom Essie 2:a och Emmie 3:a.


2011-10-29
Valpträff med D+E-kullen ute i skogen 10 valpar var med. Denna gången var det apportering som var på tapeten. Före fikat hade vi 4 olika stationer med tagande test av dummy & föremålsintresse och för att väntan inte skulle bli för lång inkallning & linförighet dvs gå med bricka med vatten på och inte spilla ut vattnet. Efter fikat fick de testa på markering av dummy med lina så att de inte skulle kunna springa iväg med dummyn. Sen samma sak utan lina. Alla var jätte duktiga på allt ihop. Apporteringsintresset var väldigt bra i båda kullarna av dom som var med. Vi hade en jätte trevlig dag med fint väder.