2015

arrowGå bakåt ett steg

 

151024
Sjätte valpträffen för F-kullen som var BPH (Beskrivning Personlighet Hund), 3 hundar mötte upp. Tur har vi med vädret också för när vi var färdiga så kom regnet. Eftersom vi var så få så blev det ingen egen dag utan vi var med på en öppen beskrivning. Vi var först ut på banan. Tyra började men henne avbröt vi testet på för hon var sig inte lik och det visade sig att löpet började på månagen efter, så där fick vi förklaringen på det. Sen löpte det på och alla var så duktiga.

 


2015 08 02
Femte valpträffen för F kullen funktionsbeskrivning var det denna gång, tyvärr fixa vi inte till den nya officiella besrivningen FB-R för vi kunde inte få några funktionärer att ställa upp, så det fick bli den gamla FB. Fyra hundar kom det denna gången. Vi började med att gå igenom dagen. Sen var det dax att börja med landdelen som består av 3 olika moment, apportering, minnes sök och fågel. Sen blev det lunch innan vi åkte till vatten för de 2 sista momenten som är vattenapportering och passivitet. Vi hade jätte tur med vädret för det var lovat regn mellan 9.00 -14.00 men det sprack upp vid 9.00 istället. Så det blev en blåsig men helt fantastisk dag. Tyvärr måste jag dela på stående och liggande kort.


Tyra (B. Fabella)
Tyra (B. Fabella)
Tyra (B. Fabella)
Tyra (B. Fabella)

 

 


 

2015 07 18
Tredje träffen för G & H kullarna. Apportering var det på agendan idag. 9 hundar kom till oss i skogen och vi delade upp dom på 2 grupper. Ena gruppen var med Jan och kollade föremålsintresse och andra var med mig (Christina) och testade dummy intresse och tränade fotgående. Sen fick det bli fika så hundarna fick vila sina huvuden en stund. Efter fikat testade de att apportera för att se hur det funkade. Om det inte fungerade fick de tips om hur de kunde träna det om man vill. Som alltid är det väldigt trevligt att träffa alla!!!!

 


 

2015 05 01
Andra träffen för G & H kullarna och 4:e för F kullen. Idag var det utställning. Vi var i Karlstad på Mariebergskogen. Sammanlagt var det 7 hundar från kullarna plus Emmie, Enzo och Chilli.

 


 

2015 03 28
Första träffen för G och H kullarna. Viltspår och skott var det denna gången. På torsdagen vräkte det ner ca 1 dm snö så på fredagen visste vi inte om vi skulle kunna lägga ut några spår, men det smälte undan ganska snabbt så vi hade några få ställen där det fungerade så alla fick prova på spår i strålande solsken. 7 hundar kom utifrån och de 2 som är kvar här. Vi gick igenom lite lydnad som stå och springa också inför nästa träff som ska bli utställning. Mycket prat, fika och lek för valparna naturligtvis. Vi avslutar dagen med skott och det var som det brukar ingen reagerar. Tack till alla som kom och extra stort tack till Carolina som ställde upp och hjälpte till med spåren och till Thomas som är vår egen paparazzi och har sett till att vi fått många bilder att titta på!!!!!!

Jan har genomgång inför viltspåren
Jan har genomgång inför viltspåren
Mika (G-kullen)
Mika (G-kullen)

 


 

2015 02 21
Tredje träffen för F kullen. Trimning var det på tapeten denna gång. 3 hundar kom, först visade jag skillnaden mellan en trimmad och otrimmad hund. vi gick igenom olika saxar, kammar mm. Sedan fick de testa själva. Fika med massor av prat hanns med också!!!! Blev lite lek för hundarna på slutet också!!!