För blivande valpköpare

Vi tycker att det är viktigt att våra valpköpare kommer hit och träffar oss innan valpen hämtas, detta för att båda parter ska lära känna varandra, just för att vi vill fortsätta ta del i valparnas utveckling efter att de blivit levererade.

När vi för många år sedan fick vår första hund, så kom hon ensam med flyg och vi träffade aldrig uppfödaren. Så vill vi INTE ha det. Det är viktigt att köparna hämtar den lilla valpen själva. Omställningen är stor som den är för valpen att komma till ett nytt hem utan att de ska behöva klara det helt själva.

Av egen erfarenhet så anser vi att man bör låta hundarna arbeta. Sen vad man väljer att göra med hunden är inte lika viktigt bara man aktiverar den på något sätt. Det finns ju så mycket att välja på t ex viltspår, apportering, lydnad, agility och mycket mer. Valpköpare som tänker jakt apportera har förtur!!!!

När vi säljer en valp till er så finns det vissa krav som står med i kontraktet. Dels Ögonlysning och höft/armbågsröntgen då hunden har fyllt ett år. I samma ålder ungefär så gör vi även en funktionsbeskrivning av hundens anlag till jakt/ apportering/simning.

Senare gör vi även en Mentalbeskrivning på hundarna, helst före 2 års ålder. Detta görs för att få ett samlat resultat över hur kullen är mentalt.

Checklista vid valpleverans!
Denna lista är till både för uppfödare och valpköpare. Denna lista är sådant som ska följa med valpen vid leverans och sådant som ska gås igenom!
– Veterinärbesiktning/intyg (Ej äldre än 7 dagar)
– SKKs köpeavtal (Läs det finstilta på baksidan)
– Registreringsbevis från SKK/stamtavla (Valpens ID-handlingar)
– ID-märkning med tatuering eller chips
– Valpens försäkring & Dolda felförsäkringen
– Foder/mattider/matlista
– Vaccinationer (Valpsjuka, parvo, HCC, kennelhosta)
– Avmaskning (Preparat, tidpunkter)
– Föräldradjur & syskon (Sundhet, meriter)
– Kloklippning (Praktiskt handhavande)
– Sovtider för valpen
– Röntgen av höft- och armbågsleder, ev ögonlysning
– Inkallning
– Motion & lek
– Valpträffar
– Lämpliga kurser